Το Μπισχίνι μας

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

Συνεργασία με το ΓΕΛ Ζαχάρως/Σχολ. έτος 2018-19/Θέμα: Τοπική ιστορία!

 το blog της Α' Λυκείου του ΓΕΛ Ζαχάρως
Το σχολικό έτος 2018-2019 οι μαθητές της Α΄Λυκείου του ΓΕΛ Ζαχάρως υλοποίησαν πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό και στόχο την καταγραφή και την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του Δήμου Ζαχάρως και των τοπικών κοινοτήτων, μέσα από αξιοθέατα και μνημεία, ήθη, έθιμα και παραδόσεις του τόπου.
Οι μαθητές με την καθοδήγηση των καθηγητών τους συνέλεξαν στοιχεία και μαρτυρίες, τις επεξεργάστηκαν και μέσα από αυτά συνέθεσαν τα κείμενα-παρουσιάσεις που στη συνέχεια αναρτήθηκαν στο ιστολόγιο του σχολείου.
Υπεύθυνοι για τον συντονισμό του πολιτιστικού προγράμματος ήταν οι καθηγητές: Πανταζόπουλος Δημήτριος, Κοπανιτσάνου Μαρία και Δέδε Ευσταθία, τους οποίους θερμά ευχαριστούμε!
Την εργασία για την τοπική κοινότητα Σχίνων επιμελήθηκαν οι μαθητές: Ζαχαρόπουλος Κωνσταντίνος, Ζαφειράκη Βασιλική, Κωτσάκης Πολυζώης, Μακρίδου Μαρία-Ιωάννα και Τούντα Χρυσοβαλλάντω-Κανέλλα!
Για την υλοποίηση του προγράμματος οι μαθητές σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό_Περιβαλλοντικό Σύλλογο Γυναικών Σχίνων συνέταξαν ερωτηματολόγιο και κατέγραψαν προφορικές μαρτυρίες καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεματικών ενοτήτων για την ιστορία αυτού του τόπου. Η καταγραφή και η βιντεοσκόπηση έγινε στο Μουσείο Μαθητικής Ζωής κι Εκπαίδευσης, στο Λαογραφικό Μουσείο Σχίνων, αλλά και στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Σχίνων και σε άλλα ιστορικά σημεία του χωριού.
Στο τέλος του προγράμματος οι μαθητές συνέλεξαν τις πληροφορίες, τις επεξεργάστηκαν και τις κοινοποίησαν στο ιστολόγιο του σχολείου. Θερμά ευχαριστούμε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές, μα απ' όλους πιο πολύ τη μαθήτρια Ζαφειράκη Βασιλική για τον συντονισμό της ομάδας!
Ως εκπρόσωπος του Συλλόγου, ιδιαίτερα ευχαριστώ τις κυρίες Βασιλική Γεωργακοπούλου, Κυριακή Κοτσιρώνη και τους κυρίους Γιώργο Σάσσαλο, Μακρή Δημήτριο και Αντρέα Γραμματικό για τις πολύτιμες πληροφορίες τους!
Απολαύστε εδώ το υπέροχο αποτέλεσμα της εργασίας.
Θα ακολουθήσει επόμενη ανάρτηση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τις συναντήσεις, αποσπάσματα από τα βίντεο και σκέψεις προτάσεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια: