Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Κοπή πίτας 2017

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, συγκεντρωθήκαμε όλοι στην ταβέρνα της κα Λίτσας, που σήμερα πέρασε στα χέρια δύο νέων παιδιών του Χριστόφορου Παπαδόπουλου και της Αντωνίας Μαστρογιάννη, (του γιου και της νύφης της κας Λίτσας) που επέστρεψαν τα τελευταία χρόνια απ' την Αθήνα και ξαναέστησαν το μαγαζί, με πολύ μεράκι και νέες ιδέες.
Οι κυρίες: Καπετοπούλου, Μακρή και Μακρυγιάννη κατά την κοπή της πίτας.
Εκεί λοιπόν, στα Αντί Πεινα,  ο Πολιτιστικός-Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Σχίνων μαζί με όλο το χωριό, συγκεντρωθήκαμε για να κόψουμε την πίτα μας, τηρώντας το έθιμο, για το καλό του καινούργιου χρόνου...
Την υπέροχη πίτα έφτιαξε η κα Μαρία Μακρυγιάννη-Ζαχαροπούλου, υπερδραστήρια Γραμματέας του Συλλόγου(και όχι μόνο) και την ευλόγησε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Σχίνων Αντώνιος Παυλόπουλος. 

Φέτος, στην κοπή της πίτας οι γυναίκες είχαν την τιμητική τους, μιας που όλες μαζί, δηλαδή η Πρόεδρος της Κοινότητας, μαζί με την Πρόεδρο και την Γραμματέα Του Συλλόγου έκοψαν την πίτα, σε μια συμβολική κίνηση, όλες μαζί, με την ελπίδα να αντιμετωπίσουμε από κοινού, με αγάπη, ομόνοια και συλλογικότητα τα προβλήματα αυτού του πανέμορφου τόπου.

Η κοπή της πίτας, όπως θα διαπιστώσετε και στις φωτογραφίες μας, ήταν υπόθεση αυστηρά Μπισχιναίϊκη, μιας που όλοι, όσοι παρίσταντο είχαν ουσιαστικούς δεσμούς με το Μπισχίνι.

Οι κύριοι Θεοχαρόπουλος και Γραμματικός.
Η Πρόεδρος του χωριού κα Βούλα Καπετοπούλου, ο εφημέριος του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Σχίνων Αντώνιος Παυλόπουλος, η βουλευτής κα Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη, ο πρόεδρος του Συλλόγου των Απανταχού Μπισχιναίων κος Αντρέας Γραμματικός, αλλά και τα μέλη της ειδικής επιτροπής για τον Ιερό Ναό, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, οι εκπρόσωποι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σχίνων, τα μέλη του Πολιτιστικού - Περιβαλλοντικού Συλλόγου Γυναικών Σχίνων...
Όλοι εμείς, μαζί με κατοίκους, συγγενείς και φίλους κόψαμε την πίτα μας, σε ένα περιβάλλον οικείο, ζεστό και φιλόξενο.

Ανταλλάξαμε ευχές για το Νέο Έτος, μοιραστήκαμε σκέψεις, ανησυχίες και όνειρα, που ελπίζουμε να καρποφορήσουν...
Ενημερωθήκαμε από τον κο Θεοχαρόπουλο για την πορεία των μελετών σχετικά με την συντήρηση και αποκατάσταση της εκκλησίας του χωριού μας(μνημείου προστατευόμενου από την αρχαιλογική υπηρεσία) και γευτήκαμε τα υπέροχα κεράσματα της κας Σοφίας.

Τα παιδιά έπαιζαν στην πλατεία και οι υπόλοιποι απολαμβάναμε το όμορφο πρωινό στο χωριό μας.
Οι τυχεροί για τα δύο φλουριά ήταν: η Χρύσα Κομπόρη και ο Κωνσταντίνος Ζαχαρόπουλος!
Μικρά αναμνηστικά πήραν και όλα τα παιδιά που παρευρίσκοντο. Ενώ αρκετοί από τους μεγά΄λους επεσήμαιναν την αναγκαιότητα επανάληψης της συνάντησης...
Καλή χρονιά σε όλους, φωτεινή και λαμπερή, σαν τα χαμόγελα των μικρών παιδιών...


Δεν υπάρχουν σχόλια: