Το Μπισχίνι μας

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Απάντηση από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού!

Αναδημοσιεύω αυτούσια την απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, από ανάρτηση της κας Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ για την " Μεγάλη καθυστέρηση στα έργα συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Σχίνων, Δήμου Ζαχάρως"



«Επί ένα χρόνο δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από τον Δήμο Ζαχάρως για να ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Σχίνων»
Απάντηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Σε Απάντηση στην Ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, με θέμα «Μεγάλη καθυστέρηση στα έργα συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Σχίνων, Δήμου Ζαχάρως», το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού αναφέρει ότι σχετικά με τον φάκελο που υπέβαλε ο Δήμος Ζαχάρως με τις μελέτες συντήρησης και αποκατάστασης του Ιερού Ναού και τις οποίες στις 21-09-2017 το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) ενέκρινε «οι μελετητές θα έπρεπε να υποβάλλουν νέο τεύχος υπολογισμών τόσο για την ανωδομή όσο και για τη διαστασιολόγηση των προτεινόμενων πασσάλων».
«Μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί στο ΥΠ.ΠΟ.Α. για έγκριση οτιδήποτε σχετικό και ως εκ τούτου τα τεύχη της μελέτης δεν έχουν θεωρηθεί στο σύνολό τους».
Επίσης, αναφέρει ότι η Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων (ΔΑΒΜΜ) δεν έχει δεχθεί αίτημα ένταξης του συγκεκριμένου έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Επιπροσθέτως το Υπουργείο, ενημερώνει, ότι στο τρέχον ΕΣΠΑ 2014-2020 ο Τομέας του Πολιτισμού δεν διαθέτει ξεχωριστό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ή κονδύλια και ότι οι Περιφέρειες, που διαχειρίζονται τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (Π.Ε.Π.), αποτελούν Ν.Π.Δ.Δ. με αυτοτελή δράση, ως φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: