Παρασκευή, 1 Μαΐου 2015

Πάσχα στο Μπισχίνι με τον Πολιτιστικό-Περιβαλλοντικό Σύλλογο Γυναικών!

Το Πάσχα για μας τις γυναίκες δεν είναι εύκολη υπόθεση!
Οι προετοιμασίες στο σπίτι ξεκινούν μέρες πριν!
Όλα πρέπει να λάμπουν, όλα να είναι καθαρά και φροντισμένα και όλα περνάνε από τα χέρια μας!
Αυλές ασβεστωμένες, κουλουράκια μοσχομυριστά και πεντανόστιμα, μαγειρίτσες και αρνάκια, όλα περνούν από τα χέρια μας!
Τα τελευταία χρόνια μετά και από τη δημιουργία του Συλλόγου, έχουμε προσθέσει σ' αυτά και τη φροντίδα για το χωριό μας. Επίσημα πια, αν και παραδοσιακά έτσι ήταν καιρό πριν...
Και αυτό δε γίνεται από υποχρέωση, μα με την ίδια αγάπη και το ίδιο μεράκι που φροντίζουμε και τα σπίτια μας.  Είναι εξίσου σημαντικό γαι μας να είναι και το χωριό μας το ίδιο φιλόξενο, καθαρό και προσεγμένο, όπως και τα σπίτια μας.

Για αυτό το λόγο φτιάχνουμε λαμπαδίτσες, λικέρ, κοσμήματα και τα εκθέτουμε στο σχολείο του χωριού μας. Για να μπορούμε να συγκεντρώνουμε τα χρήματα που απαιτούνται γαι να κάνουμε ομορφότερο τον τόπο μας! (Φέτος για πτώτη φορά και υπέροχες χειροποίητες κεραλοιφές!)
Για τον ίδιο λόγο βοηθάμε και στην καθαριότητα τουΑη Γιάννη.
 Γιατί για μας η εκκλησία του χωριού μας είναι φυσική προέκταση του σπιτιού μας.

Και χαιρόμαστε πολύ όταν το αποτέλεσμα μας δικαιώνει!


 
 
Και αναφέρομαι βέβαια στο στολισμό του επιταφίου που ήταν δική μας προσφορά, για τον οποίο δεχθήκαμε τα συγχαρητήρια από πολλούς συμπατριώτες μας. Για μας επιβράβευση ήταν αυτή και μόνο η συμμετοχή στη διαδικασία και περισσότερο η συμμετοχή των μικρών παιδιών. Και βέβαια δε θα μπορούσα να  αφήσω εκτός το αυγό με το κουλουράκι που προσφέρουμε το βράδυ της Ανάστασης!
 
Πιστεύουμε στη δύναμη των απλών (μα όχι και των απλοϊκών πραγμάτων) και μέσα από αυτή τη συλλογικότητακαι τη δράση ισχυροποιούνται μέσα μας προσδοκίες και όνειρα γαι τον τόπο μας!
Οι επιλογές μας είναι συνειδητές και στοχευμένες: Θέλουμε το καλύτερο για το χωριό μας και είμαστε αποφασισμένες να εργαστούμε γι' αυτό!
Δεν υπάρχουν σχόλια: