Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2015Φέτος για πρώτη φορά ο Σύλλογος μας, ο Πολιτιστικός-Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Σχίνων συμμετείχε στις καρναβαλικές εκδηλώσεις που έγιναν στη Ζαχάρω μετα από πρόσκληση του Εμπορικού Συλλόγου και σε συνεργασία με πληθώρα Τοπικών Συλλόγων και φορέων του Δήμου, αλλά και την αιγίδα του ίδιου του Δήμου Ζαχάρως.

Δεν ήταν εύκολο για μας, ο χρόνος ήταν λιγοστός και οι δυνατότητες περιορισμένες, Πιστέψαμε όμως στις καλές προθέσεις του Εμπορικού Συλλόγου Ζαχάρως και αποφασίσαμε να λάβουμε ενεργό συμμετοχή στην παρέλαση των αρμάτων την Κυριακή στις 22 Φεβρουαρίου.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ετοιμάσαμε το άρμα μας, που είχε τίτλο "Χτυποκάρδια στο θρανίο" και είχε ως θέμα του το σχολείο του παρελθόντος, στο σχολείο των αναμνήσεων μας, μαθητές και μαθήτριες με σχολικές ποδιές και λευκούς κολλαριστούς γιακάδες με διάθεση ρετρό, με τη σχολική σάκα και τη φέτα το ψωμί στην τσέπη!
Επιλέξαμε αυτό το θέμα, γιατί θέλαμε μέσα από αυτό να υπενθυμίσουμε στους φίλους και συμπατριώτες μας την ύπαρξη του Μουσείου Μαθητικής Ζωής κι Εκπαίδευσης στο Μπισχίνι και την προσπάθεια που κάνουμε ως Σύλλογος να διασώσουμε στοιχεία τόσο από την τοπική ιστορία, αλλά κυρίως από την ιστορία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο χωριό μας και τον τόπο μας.
Πολύ γρήγορα η ιδέα μας βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στους μικρούς και μεγάλους μας φίλους!

Πιστεύουμε πολύ στις συλλογικές δράσεις, ιδιαίτερα σε αυτές που καταφέρνουν με ήθος κι αξιοπρέπεια να προβάλλουν τον τόπο μας και να μας γεμίζουν αισιοδοξία και ελπίδα. Τα χαμόγελα στα παιδικά πρόσωπα είανι η δική μας ανταμοιβή.
Είμαστε αποφασισμένες να στηρίξουμε τις συλλογικές δράσεις στον τόπο μας, όσο κόπο και όσο  χρόνο κι αν απαιτούν αυτές, αρκεί να υπάρχει αλληλοσεβασμός και ουσιαστική και αληθινή στήριξη ανάμεσα στους φορείς!
Ο τόπος μας "διψάει" για πολιτισμό! Οι φετινές απόκριες ας γίνουν η αρχή για τούτο τον τόπο!

Το στοίχημα το κερδίσαμε! Αποδείξαμε για μία ακόμη φορά πως όλα είναι θέμα απόφασης!


Θέλουμε εδώ να ευχαριστήσουμε τους:
τον κο Παναγιώτη Ζαφειράκη που μας παραχώρησε το τρακτέρ στο οποίο στήθηκε το άρμα και μας βοήθησε για τη μεταφορά των θρανίων,τον νεαρό Θανάση Ζαφειράκη που ήταν  οδηγός μας,
αλλά και τον Σάκη Ζαφειράκη που δυστυχώς δεν κατάφερε να  οδηγήσει το άρμα μας και του  υποσχόμαστε  πως θα ηγηθεί του χρόνου της όλης διαδικασίας.

Ευχαριστούμε επίσης για τη βοήθεια που προσέφεραν στο "στήσιμο" του άρματος τον Γιάννη Αναστασόπουλο, που για μία ακόμη φορά προσέφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στο Σύλλογο, τις κυρίες Χριστίνα Αλεξοπούλου, Μαρία Μακρυγιάννη και Μαρία Νικολαίδου, ιδιαίτερα τη Δόμνα Τριπύλα που αν και δεν είναι μέλος του Συλλόγου στήριξε με προσωπική εργασία την προσπάθειά μας, τους κυρίους Τάσο Κοντολέτα και Τάσο Καρατζιά, τον Παναγιώτη τον Κλημαντίρη και τέλος τον εξαιρετικό ζωγράφο Bizan  που άφησε το καλλιτεχνικό του στίγμα πάνω στο άρμα μας, κοσμώντας το με εικόνες από το παλιό αναγνωστικό.


Πιστεύουμε κι ελπίζουμε πως του χρόνου θα είμαστε όλοι μαζί και θα συνδιοργανώσουμε ένα ακόμη καλύτερο καρναβάλι!
(Το θέμα έχει ήδη επιλεγεί και έχουμε και τις πρώτες δηλώσεις συμμετοχής για το καρναβαλικό γκρουπ!)
Ευελπιστούμε δε στην παρουσία, τη συμμετοχή και τη στήριξη όλων των ΜΠΙΣΧΙΝΑΙΩΝ, όχι μόνο όσων κατοικούν στην περιοχή,  αλλά και όσων διαμένουν στην Αθήνα!


Για μία ακόμη φορά να ευχαριστήσουμε τον Εμπορικό Σύλλογο της Ζαχάρως για τη δυναμικότητα και την τόλμη του!Δεν υπάρχουν σχόλια: