Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Μπισχίνι!

Τα Χριστούγεννα ο Σύλλλογος Γυναικών Σχίνων οργάνωσε μια γιορτή στο παλιό σχολείο του χωριού για τα παιδιά. που πραγματοποιήθηκε στις 27-12-2014.
Η γιορτή είχε τρία στάδια. 
Πρώτα μάθαμε πως οι αρχαίοι Έλληνες είχαν το δικό τους δέντρο, ήταν ένα κλαδί στολισμένο με χοντρή κλωστή από μαλλί προβάτου που το έλεγαν "ειρεσιώνη" και μετά με τη βοήθεια των μελών του Συλλόγουκάθε παιδί στόλισε το δικό του κλαδάκι.
Στο δε'υτερο στάδιο παίξαμε θέατρο, που συμμετείχα κι εγώ. Τους δύο άλλους ρόλους τους  τπυς πήραν η μαμά μου και η θεία μου η Μαρία, επίσης υπήρχαν και ηχητικά εφέ που τα έκανα και αυτά εγώ. 
Στο θέατρο ήμουν ο γιος του "έμπορα" που τον έκανε η μαμά μου και ο καλικάντζαρος ήταν η θεία μου η Μαρία. Στο έργο οι κακοί ληστές έκλεψαν τον έμπορα και ένας καλικάντζαρος του έδωσε λίγα χρήματα και του είπε πως θα έπρεπε να του "δώσει" το πρώτο πλάσμα που θα τον καλωσόριζε. Όταν πήγε στο σπίτι του τον καλωσ΄΄ορισε το παιδί του και και τότε θυμήθηκε τι του είχε πει ο καλλικάντζαρος. Όταν είπε στο παιδί του τι έγινε έπαθε σοκ!
Την άλλη μέρα πήγαν στον παπά να τον συμβουλευθούν κι αυτός τους έδωσε ένα δηλητήριο για να το πιεί ο καλικάντζαρος κι έτσι κι έγινε. Όταν ο καλικάντζαρος πήγε στο σπίτι του έμπορα του έδωσαν και ήπιε το δηλητήριο και πέθανε.
Στο τρίτο στάδιο είδαμε μια ταινία με ένα ποντικάκι που ήθελε να πιάσει ένα αστεράκι, ένα παραμύθι του Ευγ. Τριβιζά. Τέλος φάγαμε γλυκά  και ήπιαμε χυμούς. 
 
Επίσης κάναμε έκπληξη στη μαμά μου που έιχε τα γενέθλιά της και της πήγαμε μια τούρτα. Αφού έφαγα την τούρτα, εγώ και ο φίλος μου ο Λευτέρης κάναμε βόλτες γύρω από την εκκλησία και το σχολείο και σκαρφαλώσαμε στη μάντρα.
Όταν τέλειωσε η γιορτή όλοι πήγαμε στα σπίτια μας.
Στη γιορτή πέρασα πολύ ωραία και εύχομαι να γίνεται κάθε χρόνο!

Κωνσταντίνος Ζαχαρόπουλος, ετών 11
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ: http://reamakri.blogspot.gr/2014/12/blog-post_30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: