Το Μπισχίνι μας

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ντραχανάς καυτερός σαρακοστιανός!




 Ντραχανάς σαρακοστιανός καυτερός!
Υλικά:
Για τη σάλτσα θα χρειαστούμε:
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια,
  • 3-4 μεγάλες πιπεριές πράσινες
  • 1και 1/2 κιλό κολοκύθι τριμμένο
  • περίπου 1/2 κιλό ντομάτα ψιλοκομμένη και βρασμένη
  •  1 ματσάκι βασιλικό
  • 2-3 κόκκινες πιπεριές καυτερές( όσες αντέχουμε)
  • 3 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • προζύμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Από το προηγούμενο βράδυ βγάζουμε το προζύμι από το ψυγείο, το ανακατεύουμε με λίγο χλιαρό νεράκι και αλεύρι και το αφήνουμε να φουσκώσει.
Την επομένη:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε την ντομάτα για να βγάλει τα υγρά της.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε να βράσει το κρεμμύδι με τις πιπεριές και στη συνέχεια προσθέτουμε το βασιλικό και την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και την κόκκινη πιπεριά.
Αφού βράσει καλά το αφήνουμε να κρυώσει. 
Μετά από ώρα, σε μια λεκανίτσα, τοποθετούμε το αλεύρι, στο κεντρο το υλικό από τη σάλτσα μας και το προζύμι και ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη μας να γίνει ομοιόμορφη και σκληρή!
Σκεπάζουμε τη λεκανίτσα νμα μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει μέχρι το επόμενο πρωί.
Σε ένα κρεβάτι ή τραπέζι κόβουμε το ζυμάρι σε μικρές μπουκίτσες και το αφήνουμε να φουσκώσει.

Σκεπάζουμε αν θέλουμε με μια λεπτή και μαλακή γάζα(τουλπάνι)
Το μεσημέρι επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.  

Όταν βεβαιωθούμε ότι έχει  στεγνώσει καλά το περναμε από το κόσκινο και το απλώνουμε και πάλι.
Το αφήνουμε απλωμένο για μέρες πάνω στο κρεβάτι σε δωμάτιο νοτιο- ανατολικό που θα φωτίζεται και θα αερίζεται επαρκώς και φροντίζουμε να το "γυρίζουμε" συχνά για να στεγνώσει καλά!
Στη συνέχεια το διατηρούμε σε γυάλινα βάζα ή σε πάνινες σακούλες σε χώρο χωρίς υγρασία!



Καλή επιτυχία!





Δεν υπάρχουν σχόλια: