Το Μπισχίνι μας

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Φωτορεπορτάζ από την επίσκεψη των μελών του Euracademy Association


Τις πρώτες βροχερές μέρες του Σεπτέμβρη, για την ακρίβεια στις 10-9-2015, φιλοξενήσαμε στο Μπισχίνι, (μετά από πρόταση του Δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας) μέλη του Euracademy Association που παρακολουθούσαν σεμινάριο στην Καλαμάτα   από τις 5 έως 13 Σεπτεμβρίου 2015 με θέμα την κοινωνική ενσωμάτωση μειονοτικών ομάδων στον αγροτικό χώρο.

Μέχρι τώρα Ακαδημίες έχουν πραγματοποιηθεί σε 10 Ευρωπαϊκές χώρες και αυτόν τον χρόνο έγινε στην Καλαμάτα αφιερωμένη στις ελληνικές αγροτικές ΜΚΟ/Συλλόγους ή που δραστηριοποιούνται στην Ύπαιθρο με σκοπό να βοηθηθούν να παίξουν ουσιαστικό ρόλο ως πυλώνες κοινωνικής συνοχής κι ένταξης ,ενισχύοντας την πολιτισμική αλληλοκατανόηση και μειώνοντας σημάδια ρατσισμού και ξενοφοβίας.
Οι επισκέπτες μας ήταν μέλη της Ευρωπαϊκής Ακαδημαϊκής Κοινότητας( Καθηγητές και Φοιτητές) και προέρχονταν από διάφορες χώρες. Ξεναγήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο Σχίνων, στο Μουσείο Μαθητικής Ζωής κι Εκπαίδευσης, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου(στην υπέροχη εκκλησία του χωριού μας) και αφού συνομίλησαν μαζί μας για διάφορα θέματα δέχθηκαν την φιλοξενία των μελών του Συλλόγου.
Ήταν η πρώτη φορά που δεχόμασταν επισκέπτες εκτός συνόρων και έδειξαν ενθουσιασμένοι από την ομορφιά του τοπίου, την τοπική ιστορία και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του χωριού μας.
Στο τέλος της επίσκεψης προσφέραμε στους φιλοξενούμενους αρωματικά βότανα και τοπικά προϊόντα. 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: