Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

Παιχνίδι στο Μπισχίνι!


ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα μέλη του Πολιτιστικού – Περιβαλλοντικού Συλλόγου Γυναικών Σχίνων, τηρώντας τις αρχές και τους σκοπούς του καταστατικού μας και με κύριο στόχο και σκοπό την προβολή και ανάδειξη του όμορφου χωριού μας, προσκαλούμε τους μικρούς και τους μεγάλους μας φίλους να ανηφορήσουν στο Μπισχίνι την Τρίτη 11 και την Πέμπτη 13 Αυγούστου του 2015.

Την Τρίτη, στις 9.00 μ.μ. και στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Σχίνων οι μικροί μας φίλοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μια παράσταση Καραγκιόζη, από τον ταλαντούχο μαθητή του Γυμνασίου Κρεστένων Νικόλαο Μπαχούρο, ο οποίος κατασκεύασε και ζωγράφισε τις φιγούρες του, έγραψε τα κείμενα, επιμελήθηκε τη μουσική και προετοίμασε συνολικά την παράσταση, που έχει ως θέμα της το γάμο του μπαρμπα-Γιώργου, του περήφανου και σκληροτράχηλου τσέλιγκα, θείου του Καραγκιόζη.
Κι αφού παντρέψουμε το μπαρμπα-Γιώργο σας περιμένουμε και πάλι στο Μπισχίνι, την Πέμπτη 13 Αυγούστου για να συνεχίσουμε τις δράσεις μας.
Την Πέμπτη το σημείο συνάντησης είναι το Λαογραφικό Μουσείο Σχίνων. Θα σας περιμένουμε εκεί στις 7.00 μ.μ. για να σας ξεναγήσουμε στο χώρο, να σας παρουσιάσουμε τα νέα μας εκθέματα και να σας μυήσουμε στην τέχνη του αργαλειού. Στη συνέχεια θα χωριστούμε σε ομάδες. Τα μικρά παιδάκια, έως 6 ετών θα ανηφορίσουν προς το Δημοτικό Σχολείο Σχίνων και εκεί θα συνεχίσουν τις δράσεις τους με τα μέλη του Συλλόγου.
Τα μεγαλύτερα παιδιά θα ανακαλύψουν την ιστορία του χωριού, μέσα από το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού, που θα πραγματοποιηθεί με τη συμβολή των μελών του Συλλόγου μας, στους δρόμους και τα σοκάκια του χωριού μας..
Όταν ολοκληρωθεί το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού θα μεταφερθούμε όλοι στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Σχίνων για να συνεχίσουμε με ομαδικά παιχνίδια, παραδοσιακά και νεότερα.
Στη συνέχεια κι αφού κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα θα ακολουθήσει η φετινή μας έκπληξη: Τα μέλη και τα παιδιά του Συλλόγου θα δραματοποιήσουν και θα σας παρουσιάσουν το γνωστό παραμύθι «Τα καινούργια ρούχα του Βασιλιά», του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. 
Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 9.00 μ.μ. στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Σχίνων!
Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους για να ζωντανέψουμε και πάλι το όμορφο χωριό μας!
Για την καλύτερη διοργάνωση σας καλούμε να δηλώσετε συμμετοχή στο ακόλουθο τηλέφωνο: 6973370906 ή με μήνυμα στην ομάδα μας στο facebook: Σχίνοι… Sxinoi… Μπισχίνι.
Η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν για όλους.

Η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά!
Σχίνοι, 8 Αυγούστου 2015
Για το Δ. Σ. 
Η πρόεδρος                                                        Η γραμματέας

Μακρή Πανωραία                                                        Μακρυγιάννη Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια: