Το Μπισχίνι μας

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

2016

Ο Charles Bukowski διατυπώνει τον ακόλουθο ορισμό για την τέχνη. 
Τέχνη λέει είναι "Το να κάνεις ένα βαρετό πράγμα με στυλ".
Αυτός λοιπόν είναι κι ο λόγος που μιλάμε για τέχνη, 
για καλλιτεχνία ή και για καλλιτεχνική δημιουργία, 
στα όμορφα απλά και καθημερινά πράγματα. 
Πρέπει να μάθουμε λοιπόν να αναγνωρίζουμε την τέχνη και 
να της αποδίδουμε τον ανάλογο σεβασμό!


Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας 2016

Τα μέλη του Πολιτιστικού-Περιβαλλοντικού Συλλόγου Γυναικών Σχίνων "έκοψαν" την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016, στο καφέ της Πωλίνας στη Ζαχάρω.

Για όσους αναρωτιούνται για την επιλογή που μας έβγαλε εκτός χωρικών υδάτων, το cafe που επελέγη ανήκει σε παιδί του χωριού μας, και ταυτόχρονα σε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου μας.
Η μέρα ήταν βροχερή και μουντή κι έτσι αρκετοί συμπατριώτες μας τίμησαν με την παρουσία τους, αναβάλλοντας για λίγο αργότερα της αγροτικές εργασίες που ακολουθούν το μάζεμα της ελιάς.

Σε ένα ζεστό και φιλικό περιβάλλον συναντηθήκαμε λοιπόν μετά από αρκετό καιρό για να μοιραστούμε σκέψεις, ανησυχίες, προβληματισμούς κι ελπίδες... (ναι υπάρχουν κι αυτές)
Κι αφού ήπιαμε το καφεδάκι μας (κάποιες κυρίες δεν αντιστάθηκαν και στους υπέροχους μεζέδες της κας Χριστίνας(της μαμάς της ιδιοκτήτριας) ευχηθήκαμε και κόψαμε όλες μαζί την υπέροχη πίτα με τον εξαίσιο στολισμό που επιμελήθηκε και μας προσέφερε με πολύ μεράκι ο κύριος Γιάννης Καρβουνιάρης από το ζαχαροπλαστείο "Θέμης"!
Και βέβαια επειδή θέλαμε να μοιραστούμε τη χαρά μας για αυτή την όμορφη συνάντηση, αλλά και τη στήριξη που προσφέρουν στο έργο του συλλόγου τόσο τα μέλη αλλά και όλοι οι συμπατριώτες μας αποφασίσαμε να κρύψουμε όχι ένα αλλά τρία φλουριά.
Πρώτος τυχερός λοιπόν ο κος Πέτρος Κομπόρης, ο αγωνιστής Πέτρος που ποτέ δεν έχει αρνηθεί τη βοήθειά του σε κανέναν και που τρέχει πάντα να εξυπηρετήσει όλους τους συμπατριώτες του, οποιαδήποτε ώρα παραστεί ανάγκη!

Το δεύτερο δώρο το κέρδισε η Βασιλική Ζαφειράκη, αριστούχα μαθήτρια της Α τάξης του Γυμνασίου Ζαχάρως (πολυτάλαντη και ικανότατη).
Το όμορφο δώρο της ήταν προσφορά από το βιβλιοπωλείο "Τρελό Μολύβι" και την κα Αθανασία Ζαφειράκη και την ευχαριστούμε πολύ!

Τέλος το τρίτο δώρο  το κέρδισε η αγαπημένη μας αισθητικός και παράλληλα ιδρυτικό μέλος στο Σύλλογο και εκλεγμένη στο ΔΣ,  Μαρία Νικολαϊδου, με την οποία μοιραζόμαστε χρόνια τώρα κοινές ελπίδες, φόβους κι ανησυχίες για τούτο τον τόπο.

Θέλουμε σε όλους να ευχηθούμε καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία, αγάπη και ευημερία!